Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Zofia Pilitowska, Katarzyna Pilitowska - Ziemniak

Flaga Polska 15 września 2021, środa
Autor: Zofia Pilitowska, Katarzyna Pilitowska
Wydawnictwo: Buchmann
Inne

Znakomite i nieskomplikowane przepisy z ziemniakiem w roli głównej.
Po sukcesie książki "Jajko" pozytywnie zakręcony duet Kasi i Zosi Pilitowskich, mamy i córki z krakowskiej kawiarni "Ranny Ptaszek", zabiera nas w ziemniaczaną podróż! I to dosłownie, bo w książce znajdziemy potrawy z ziemniakiem w roli głównej ze wszystkich stron świata.
"Ziemniak" podzielony jest na pięć rozdziałów. Są tutaj przepisy podstawowe, pomysły na dania zagniecione, smażone, ulepione, z każdego zakątka świata. A na koniec ziemniaczki na słodko. Oprócz rodzimych pyszności (takich jak pyzy, cepeliny czy kluski śląskie) w "Ziemniaku" znajdziemy także przepisy na bombajskie ziemniaczki Vada Paw, afrykańską zupę z masłem orzechowym czy znane wszystkim miłośnikom nart austriackie rosti. W skrócie - ogrom inspiracji do przyrządzenia prawdziwej skrobiowej uczty!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.