Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Yotam Ottolenghi - Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora Jerozolimy

Flaga Polska 11 stycznia 2016, poniedziałek
Autor: Yotam Ottolenghi
Wydawnictwo: Filo
Inne

"Bestseller „New York Timesa”!

Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”!

Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy" nie tylko dla jaroszy!

"Obfitość" Yotama Ottolenghiego to kolekcja 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki, które zadowolą czytelników poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na warzywa.

Autor czerpie natchnienie ze swoich śródziemnomorskich korzeni i zamiłowania do doskonałych składników.

W kolejnych rozdziałach prezentuje zalety zieleniny, bakłażanów, warzyw kapustnych i cebulowych, ryżu oraz innych ziaren, makaronów, roślin strączkowych, cukinii, owoców, grzybów i pomidorów – we wszelkich odmianach, kolorach i konsystencjach.

Sam nie jest wegetarianinem, ale ma odkrywcze podejście do dań warzywnych i wykorzystuje ciekawe połączenia intensywnych smaków i aromatów.

Oryginalne przepisy autora oraz towarzyszące im żywe, apetyczne zdjęcia tworzą zbiór niezastąpiony w kuchni jarskiej, niezbędny także osobom niestroniącym od mięsa.