Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Wiosna wege. Zdrowa, smaczna i na czasie

Flaga Polska 25 marca 2020, środa
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Buchmann
Inne

Z każdym rokiem jest nas – praktykujących wege – coraz więcej. I dobrze nam z tym! Decyzję o zmianie diety na bezmięsną najchętniej podejmujemy na wiosnę. Z myślą o wegetarianach i weganach przygotowaliśmy książkę kucharską z bogatym zestawem pysznych potraw wiosennych, w tym – wielkanocnych – na bazie składników roślinnych oraz – dla wegetarian – również nabiału. Jest tam wszystko: przystawki, zupy, dania główne, dodatki, ogromna rozmaitość przekąsek i dań bufetowych, wspaniałe desery, ciasta. Oprócz tego, że zdrowe, lekkie i ekologiczne, są kolorowe, pachnące, wyglądają pięknie i wzbudzają apetyt! Skosztuje je każdy, nawet zaprzysięgły mięsożerca, któremu opatrzył się już smak żurku, kotleta, pasztetu z boczkiem czy kiełbasy. Niemal w każdej rodzinie jest ktoś, kto przy wspólnym stole poprosi o "coś bez mięsa", oczywiście coś dobrego, pożywnego i zdrowego, więc... voilà!

Wypróbujcie nasze przepisy i delektujcie się wiosną.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.