Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

William W. Li - Jedzenie przeciwko otyłości. Naukowe dowody na zdrowe odchudzanie

Flaga Polska 4 czerwca 2025, środa
Autor: William W. Li
Wydawnictwo: Czarna Owca
Inne

Dr Wiliam W. Li autor bestsellerowej i przełomowej książki "Jedzenie przeciwko chorobie", w niniejszej publikacji prezentuje, jak odpowiednia dieta może pomóc w zapobieganiu otyłości oraz zdrowej utracie wagi.



Doktor Li ujawnia zaskakujące i nowatorskie podejście do odchudzania, udowadniając, między innymi że:




  • zdrowa tkanka tłuszczowa może wspomagać proces odchudzania;

  • metabolizm w wieku 60 lat może działać tak samo, jak w wieku 20 lat;

  • dieta z efektem jo-jo może być korzystna dla zdrowia;

  • okno postu przerywanego trwające osiem godzin może być równie skuteczne, co dwunastogodzinne;

  • utrata nawet niewielkiej ilości wagi może znacząco wpłynąć na zdrowie.



Książka ukazuje, jak dodanie odpowiednich produktów do diety może poprawić metabolizm, zredukować niezdrową tkankę tłuszczową i doprowadzić do utraty wagi, która wydłuży życie i pozwoli w pełni cieszyć się każdym jego dniem.



Ponadto autor proponuje czterotygodniowy plan posiłków, wskazówki dotyczące zamienników produktów, porady zakupowe oraz, co najważniejsze, proste przepisy, które zachwycą każdego.



Powyższy opis pochodzi od wydawcy.