Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Sztuka dekoracji cukierniczej. Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen

Flaga Polska 14 grudnia 2015, poniedziałek
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: APN Promise
Inne

Światowej sławy mistrzowie ze "Squires Kitchen" zdradzają swoje zawodowe tajemnice.

"Sztuka dekoracji cukierniczej" to jedyna książka, w której 20 najsławniejszych mistrzów dekoracji cukrowych przedstawia szeroki wachlarz umiejętności, technik, projektów i daje szereg eksperckich porad. Idealna dla zapalonych amatorów wypieków, początkujących cukierników i cukierników-hobbystów o różnym stopniu umiejętności. Książka ta poprowadzi cię krok po kroku od prostych przepisów do klasy mistrzowskiej.

Dla wygody czytelnika ponad 40 tutoriali podzielono na sześć tematycznych rozdziałów:

ciasta i ciasteczka
czekolada
podstawowe dekoracje tortu
zaawansowane dekoracje tortu
klasa mistrzowska
pieczenie ciast na zamówienie

Każdy z nich zawiera mnóstwo tradycyjnych technik, nowych umiejętności i współczesnych trendów – wszystkie z fotografiami i jasnymi instrukcjami – jak również projekty do zrealizowania w domu. W tej książce znajdziesz torty na specjalne okazje, takie jak przyjęcia weselne, Święta Bożego Narodzenia, chrzciny czy Dzień Matki, jak również efektowne smakołyki, którym nikt się nie oprze, na przyjęcia domowe, popołudniową herbatę czy urodziny.

Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen została założona w 1987r. w Surrey, w Anglii. Dzięki utalentowanym mistrzom i pełnym pasji uczniom stała się rozpoznawalnym miejscem kształcenia i doskonalenia, które przyciąga ludzi z całego świata. Jej program nauczania jest także realizowany w Malezji i Singapurze, a wkrótce także w innych krajach.

Mistrzów Squires Kitchen łączy miłość do cukiernictwa oraz lata praktyki i poświęcenia, które sprawiły, że stali się ekspertami w danej dziedzinie. Są także wspaniałymi ludźmi, którzy uwielbiają dzielić się swoją wiedzą z uczniami dla przyszłych pokoleń cukierników. W tej książce mistrzowie prezentują nie tylko swoją bogatą wiedzę, ale także szeroką gamę indywidualnych stylów stanowiących wyczerpujące i bezcenne źródło informacji.

"Przed tobą niektóre z ekscytujących sekretów wspaniałego świata dekoracji cukrowych w dziedzinie celebrowania wszelkiego rodzaju ciast".
Alex Bransgrove

Książka zawiera około 1400 kolorowych fotografii i 55 szablonów do tworzenia słodkości i dekoracji.