Książka kucharska pełna przepisów i opowieści dwóch znakomitych szefów kuchni i ich współpracowników.
Ozór wołowy z remuladą z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, plaster miodu z wędzoną śmietaną... To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała – szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron – szef kuchni restauracjo-baru Solec 44.
Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca flaki z lina czy pierogi ze szczupaka. Całości dopełnia barman, czyli Julian Karewicz, który serwuje oryginalne drinki, takie jak ogórkowy gin i rabarbarowe mohito.
Razem to ponad 100 smakowitych przepisów – prawdziwie męska kuchnia. A do tego panowie okraszają przepisy barwnymi opowieściami. Jakby siedziało się z nimi przy stole.
Smacznego!