Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Stephanie Pedersen - Owoce jagodowe

Flaga Polska 5 lipca 2018, czwartek
Autor: Stephanie Pedersen
Wydawnictwo: Vivante
Inne

Owoce jagodowe - soczyste i pyszne źródło witamin i antyoksydantów!
Truskawki, jagody, żurawina, czarny bez, borówki, jeżyny, agrest, porzeczki czy maliny to najłatwiej dostępne, tanie i pyszne superfoods, do których możesz mieć dostęp. To niesamowite, jaka moc drzemie w tych owocach - mogą trwale obniżać ciśnienie, obniżać poziom glukozy i cholesterolu, dodawać energii, wzmacniać żyły i ścianki jelit, wpływać na kondycję wzroku, wzmacniać odporność i obniżać gorączkę.
W książce znajdziesz ponad 75 przepisów na dania z owoców jagodowych oraz dowiesz się z niej:
który owoc poprawia wydolność wzroku przy słabym świetle,
jakie owoce pomagają zregenerować organizm po wysiłku fizycznym,
które jagody powinieneś jeść, by poprawić sprawność mózgu,
jaki gatunek jagód pomaga walczyć z opryszczką,
jakie owoce włączyć do koktajli, by poprawić sprawność seksualną.
Włącz jeszcze więcej jagód do swojego jadłospisu i przekonaj się, jak pyszne i pełne smaku może być zdrowe jedzenie, przyrządzając zupę agrestowo-ogórkową, gulasz wołowy z nutą kakaową i czerwonymi porzeczkami lub super energetyczne ruloniki z jagód i migdałów.