Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Stephanie Pedersen - Kokos

Stephanie Pedersen - Coconut: The Complete Guide to the World's Most Versatile Superfood (Superfoods for Life)
Flaga Polska 17 sierpnia 2016, środa
Autor: Stephanie Pedersen
Wydawnictwo: Vivante
Inne

Druga książka z serii „Superfoods”: obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.

Tym razem dowiemy się wszystkiego o najzdrowszej roślinie świata, która nie ma właściwości alergizujących, czyli kokosie. Na niemal 200 stronach znajdziemy wszystkie informacje niezbędne do tego, aby włączyć produkty pochodzące z kokosa do swojej diety i cieszyć się jego wyjątkowym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Oprócz informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających oraz ponad 70 przepisów na przepyszne dania z kokosa, które mogą spożywać również osoby uczulone na gluten.

Znajdziesz tu m. in. :
cenne informacje o wszystkich formach, w jakich możesz spożywać kokosa i produktach, które są z niego pozyskiwane,
wyjątkowe przepisy na smaczne dania z odżywczego orzecha kokosowego: od koktajli, smoothies, sałatek, poprzez przekąski, dania obiadowe, aż po słodkości na bazie kokosa,
zebrane w jednym miejscu najważniejsze informacje o antyalergicznych, odmładzających, antybakteryjnych i dodających energii właściwościach i minerałach oraz witaminach zawartych w produktach kokosowych,
świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu.