Pierwsza książka z serii „Superfoods”: obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
„Chia” to niemal 200 stron informacji o właściwościach i antyrakowym oraz odmładzającym działaniu uwielbianych już przez Azteków nasion oraz ponad 70 przepisów na przepyszne dania z najbardziej odżywczego superfood, czyli nasion chia.
Znajdziesz tu m. in. :
Cenne porady dotyczące najlepszych form spożywania chia (by zachować jak najwięcej wartości odżywczych)
Wiedzę, dzięki której uda ci się przyrządzić nie tylko pudding czy smoothie z dodatkiem chia, ale także wykorzystać właściwości pęczniejące i zlepiające tych nasion zastępując jajka lub gluten
Wyjątkowe przepisy na smaczne dania z modnych i odżywczych nasion: od izotonicznych napoi, poprzez przekąski, dania obiadowe, aż po słodkości
Zebrane w jednym miejscu najważniejsze informacje o odmładzających, poprawiających metabolizm i stan skóry właściwościach oraz minerałach, witaminach i antyoksydantach zawartych w chia
Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu