Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Sophia Loren - W kuchni z miłością. Najlepsze włoskie przepisy Sophii Loren

Flaga Polska 19 listopada 2014, środa
Autor: Sophia Loren
Wydawnictwo: Esprit
Inne

Od czasu swojej premiery w 1971 roku książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Wciąż pozostaje niezwykle aktualna, zachowując przy tym urok czasów, w których została napisana. Czasów, w których ludzie cenili sobie to, co oryginalne i świeże, choć na scenę wkraczały już produkty coraz bardziej przetworzone. Czasów, w których wyzwolone kobiety prosiły mężów, by oni też założyli fartuchy i spróbowali swoich sił w kuchni. Czasów, w których nawyk palenia przy stole był wciąż silnie zakorzeniony, ale zaczynał już lekko irytować. Ta pozycja to coś więcej niż książka kucharska. To prawdziwa księga kobiety współczesnej i nowoczesnej, a także symbol Włoch i tego, co włoskie. Przyjmij zaproszenie do kuchni Sophii Loren i odkryj skarbnicę wiedzy i nieocenioną pomoc w przygotowywaniu potraw – nie tylko tych włoskich!W książce znajdziesz ponad 300 przepisów na przystawki, zupy, makarony, mięsa, ryby, warzywa, słodycze, a także przekąski.