Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Siegfried Brenneis - Po prostu chleb. Domowe pieczywo na zakwasie krok po kroku

Flaga Polska 26 kwietnia 2023, środa
Autor: Siegfried Brenneis
Wydawnictwo: Publicat
Inne

Czy może być coś lepszego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika?
Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny sposób tłumaczy, jak wyhodować własny zakwas, odpowiednio go prowadzić, a następnie używać do wyrobu domowego pieczywa.
Znajdziesz tutaj podstawowe przepisy, idealne dla osób początkujących, a także wiele receptur dla tych, którzy pieką na zakwasie już od jakiegoś czasu. Dzięki tej książce upieczesz nie tylko chleb, bułki czy bagietki, ale również ciasta i inne słodkości.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.