Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.
Wersja mobilna [przełącz]

Samin Nosrat - Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki

Flaga Polska 26 lutego 2020, środa
Autor: Samin Nosrat
Wydawnictwo: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak
Inne

Bestseller "New York Timesa"! Serial na Netflixie!
Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret czterech składników.
Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule – o smaku decydują cztery kluczowe elementy:
sól, która wzmacnia smak,
tłuszcz, który nadaje wyrazistość,
kwas, który równoważy,
ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia.
Dzięki tej książce rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy