Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Sami Tamimi, Tara Wigley - Palestyna. Książka kucharska

Flaga Polska 12 listopada 2020, czwartek
Autor: Sami Tamimi, Tara Wigley
Wydawnictwo: Filo
Inne

Ta książka to list miłosny do Palestyny, w którym z zachwytem opisano jej kuchnię, produkty, historię, przyszłość i ludzi – tworząc barwny kalejdoskop ponad 110przepisów i opowieści współautorów "Jerozolimy" i "Ottolenghi PROSTO".
Sami i Tara zapraszają cię w podróż po Betlejem, Wschodniej Jerozolimie, Nablusie, Hajfie, Akce, Nazarecie, Galilei i Zachodnim Brzegu. Każdy region to odrębna, jedyna w swoim rodzaju kulinarna opowieść. Prawdziwa uczta dla zmysłów.
Oto doskonała mieszanka potraw tradycyjnych i współczesnych. Przepisy przekazywane zpokolenia na pokolenie, przystosowane do dzisiejszych kuchennych realiów, a także zupełnie nowe, będące owocem spotkań autorów z rolnikami i producentami żywności wcałej Palestynie.
Zastaw swój stół przepysznym jedzeniem – od kolorowych sałatek, smakowitych zup izdrowych kasz, przez wyborne pieczywo i łatwe potrawy jednogarnkowe, aż po rozkosznie pachnące łakocie. Znajdziesz tu proste w przygotowaniu dania na biesiadę w większym gronie oraz smaczne codzienne posiłki. Niesamowite potrawy inspirowane kuchnią palestyńską, które z radością przyrządzisz, zjesz, pokochasz i na stałe włączysz do swojego repertuaru.
Przepiękna książka. Ugotuję z niej wszystko po kolei.
– Nigella Lawson
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.