Pierwszy z cyklu bestsellerowych poradników"Dieta doktora"!
Dynia z orzechami jako ratunek dla serca? Ziołowa pieczeń wspomagająca odporność? To możliwe! Jedzenie może nie tylko zminimalizować prawdopodobieństwo zachorowania, ale także przedłużyć nasze życie, poprawić nastrój, a nawet "naprawić" DNA.
Dr Rupy Aujla, lekarz, założyciel organizacji Culinary Medicine UK, popularny podcaster i bestsellerowy autor pokazuje, jak zmienić dietę oraz styl życia w lekarstwo. Łącząc rzetelną wiedzę naukową z ajurwedą i medycyną naturalną, wyjaśnia związek między żywieniem a chorobami, pokazuje, co dzięki zmianie diety mogą zyskać nasz mózg, serce, skóra, odporność i samopoczucie oraz dlaczego jedzenie może działać antynowotworowo.
W książce znajdziesz:
80 przepisów o leczniczej mocy, podzielonych na kategorie według efektu zdrowotnego,
koncepcję stylu życia "360 stopni", wzbogaconą przydatnymi poradami,
kody Spotify do autorskiego podcastu The Doctor's Kitchen.
Już teraz możesz pozbyć się stanów zapalnych, wzmocnić odporność i przestać ciągle odwiedzać apteki czy gabinety lekarskie. Talerze mają większą moc niż tabletki, a szczęśliwe i zdrowe życie zaczyna się w kuchni!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.