Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Piotr Ciemny - Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni

Flaga Polska 10 kwietnia 2024, środa
Autor: Piotr Ciemny
Wydawnictwo: Znak Koncept
Inne

Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają!

Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne.

Skosztuj jak nieziemsko smakują:




  • chimichurri z gwiazdnicą pospolitą

  • grillowana sałata z kwiatami lipy

  • szarpane boczniaki bbq

  • miraliwki – oliwki z zielonych mirabelek





Dowiedz się także jak odróżnić od siebie najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny. Jak wygadają ich liście, kora, igły, kwiatostany, szyszki. Wykorzystaj dary natury i odnajdź radość w piknikowaniu

W lesie sezon piknikowy trwa cały rok.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.