Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Peter H.R. Green, Rory Jones - Gluten na widelcu

Flaga Polska 10 listopada 2016, czwartek
Autor: Peter H.R. Green, Rory Jones
Wydawnictwo: Galaktyka
Inne

Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H. R. Green oraz R ory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową.

Książka Gluten na widelcu :

przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem,
wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,
odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy,
podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten

Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć.