Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Pellegrino Artusi - Włoska sztuka dobrego gotowania

Pellegrino Artusi - La Scienza In Cucina E L'arte Di Mangiar Bene
Flaga Polska 15 listopada 2017, środa
Autor: Pellegrino Artusi
Wydawnictwo: Muza
Inne

Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.

"Włoska sztuka dobrego gotowania" to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.