Proste roślinne wypieki i desery mistrza słodkości.
Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman – weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon. pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. Teraz w nowej roślinnej odsłonie wracamy z Weganonem do słodkości z dzieciństwa, smaków kuchni naszych mam i babć. Do niezapomnianego zapachu kruchych babeczek z kremem budyniowym, pischingerów i szyszek. Poznamy tajemnice robienia tart i prostych śniadań, świątecznych ciast oraz deserów z różnych stron świata.
Paweł Ochman w 100 nowych przepisach, których nie znajdziesz na blogu, podpowiada:
Czym zastąpić nabiał i jajka?
Jak łatwo połączyć podstawowe składniki?
Co zrobić, by było szybko, zdrowo i pysznie?