Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Paweł Łukasik, Łukasz Targosz - Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek

Flaga Polska 24 maja 2017, środa
Autor: Paweł Łukasik, Łukasz Targosz
Wydawnictwo: Pascal
Inne

dynia
cukinia
ogórek
arbuz
melon

Odnajdziesz tu mnóstwo gotowych przepisów i tyle samo inspiracji, dzięki którym na nowo odkryjesz niedoceniane smaki warzyw dyniowatych, urozmaicisz swoje nudne potrawy, stworzysz oryginalne przepisy. Lody ogórkowe, pierogi leniwe z cukinią, szaszłyki arbuzowe z krewetkami, burrito z łososiem i melonem, frytki z dyni, a może tarta gruszkowo-dyniowa? Zainspiruj się i odkryj dyniowate, bo nie taka dynia jesienna, jak ją malują!

"Wiesz, że z ogórka można zrobić lody, a z arbuza wytrawny chłodnik? Próbowałeś mizerii z rzodkiewką albo szarlotki z dynią? Jeśli brakuje ci pomysłu na cukinię, a ilość odmian dyń przyprawia cię o zawrót głowy – koniecznie zajrzyj do środka. Pysznych warzyw na talerzu nigdy dość!"
Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych, m. in. "Sezonowego warzywa", zwyciężczyni 3 edycji programu MasterChef