Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek – wszystkie te miejsca skrywają dzikie rośliny będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.
Dzięki tej książce przygotujesz:
drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu
marmoladę z dzikiej forsycji
surówkę z liśćmi lipy
leśny dżin z jałowca
pokrzywowe kluseczki
I ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.
Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku.
Sezonowe gotowanie z dzikich roślin jest prostsze, niż myślisz!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.