Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Orathay Souksisavanh - Domowa kuchnia tajska

Flaga Polska 9 kwietnia 2025, środa
Autor: Orathay Souksisavanh
Wydawnictwo: Znak Koncept
Inne

Podróż do serca tajskiej kuchni



100 wspaniałych przepisów



Zanurz się w tajskiej kuchni i odkryj jej wyjątkowe smaki. Poznaj tradycyjne przepisy zarówno te proste jak i nieco bardziej wyszukane.



Wypróbuj przepisy na tajskie szlagiery, takie jak:



Pad thai, zupa Tom yum, Som tum – sałatka z papai, curry i sałatki laarb, a także lokalne ulubione potrawy, takie jak Pad kee mao (pijany makaron) oraz szereg innych.



Naucz się tradycyjnej tajskiej sztuki składania potraw, krok po kroku podążaj za instrukcjami i zachwyć domowników klasycznymi przekąskami, takimi jak Po pia (smażone roladki) i Kari pap – aromatyczne pierożki.



Delektuj się regionalnymi napojami i deserami, w tym klasycznym kleistym ryżem z mango.



Kuchnia tajska to idealna harmonia smaków gdzie słodkie, kwaśne, ostre i słone splata się w ekstatyczną opowieść.



Powyższy opis pochodzi od wydawcy.