Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Niklas Kampargard - Spiżarnia rolnika

Flaga Polska 14 marca 2018, środa
Autor: Niklas Kampargard
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Inne

Nie musisz być rolnikiem, by jęść tak jak on.
Ze "Spiżarni rolnika" dowiesz się, jak planować oraz troszczyć się o swoje uprawy i zbiory. Poznasz tajniki i sposoby przechowywania oraz przerabiania własnych wyrobów, dostaniesz teżwskazówki dotyczące upraw warzyw, zbóż, hodowli zwierząt i produkcji mleka. Znajdziesz tez przepisy na przetwory – ajwar, keczup, ogórki kiszone. Dowiesz się, jak suszyć grzyby i zrobić kiełbasę. Nauczysz się przyrządzać słodki sos chili, ciastka energetyczne czy ser halloumi – tak jak robi to rolnik.
Dużo praktycznej wiedzy znajda tu właściciele działek, którzy uprawiają ogródki w warunkach miejskich.