Nie wszyscy rodzice mają ochotę na wspólną kulinarną przygodę z dziećmi. Niektórzy twierdzą, że kuchnia po rodzinnym gotowaniu wygląda jak po przejściu huraganu. Inni obawiająsię skaleczeń lub poparzeń u swoich pociech. W efekcie wiele nastolatków nie potrafi przygotowaćjajecznicy, a po zrobieniu najprostszej kanapki pozostawia w kuchni istne pobojowisko.
Monika Mrozowska, propagatorka zdrowego odżywiania i matka czwórki dzieci, od lat udowadnia, że wspólne gotowanie z dziećmi jest nie tylko możliwe, ale też przyjemne i... smaczne. Każdy z domowników może bowiem wnieść do rodzinnej kuchni coś nowego, a wspólnie przyrządzone dania spowodują, że wszyscy z przyjemnościąusiądą razem przy stole.
Kukurydziana zupa z popcornem, omlet z serem halloumi, tarta z brokułami oraz domowe lody kokosowe – to tylko kilka spośród pysznych i zdrowych dań, które z pewnością polubią zarówno dorośli, jak i dzieci, i które na stałe zagoszcząw rodzinnym menu.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.