Nowa książka autorek bestsellerowej ęKuchni polskiej bez pszenicyę. Ponad 250 starannie przygotowanych i wypróbowanych przepisów na dania tradycyjnie kojarzone z polskimi świętami i uroczystościami – oraz mnóstwo ciekawych nowych przepisów, także do wykorzystania w codziennej kuchni domowej. Oczywiście w wersji dla osób unikających pszenicy. Bez glutenu, bez cukru i bez szkodliwych E-dodatków – takie gotowanie jest możliwe i smaczne! Jeśli nie wyobrażasz sobie świąt bez ciast, tortów, bab i mazurków oraz wielu innych dań tradycyjnie zawierających zboża obfitujące w gluten, a nie chcesz lub nie możesz jeść pszenicy – ta książka powstała z myślą o Tobie.
Inspirowana bardzo cenionymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, kolejna książka dwóch polskich propagatorek zdrowego gotowania i odżywiania, która bezglutenowy trend żywieniowy dostosowuje do naszej rodzimej diety i tradycji kulinarnej.