Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Marta Dymek - Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan

Flaga Polska 12 kwietnia 2017, środa
Autor: Marta Dymek
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Inne

Pierwsza książka kucharska twórczyni "Jadłonomii" – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Wydanie w zmniejszonym, poręcznym formacie.

Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?
Do czego wykorzystać natkę marchewki?
Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?

Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w książce Marty Dymek – znanej z programu "Dzień Dobry TVN" autorki "Jadłonomii", najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.

Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.