Czy depresja zaczyna się w jelitach?
Depresja ogarnia coraz szersze obszary naszego życia, a smutek, tęsknota i lęk stały się synonimem współczesnej cywilizacji. Każdemu kto walczy z depresją pozostaje najczęściej tylko pomoc lekarza psychiatry, a wpływ diety został w leczeniu wręcz całkowicie wyparty. Czy wiesz, że w przypadku leczenia depresji warto konkretnie zadbać o jelita? Czy masz świadomość, że w tej chorobie stykamy się zawsze z rzeczywistością duchową, gdzie przyczyną jest najczęściej doświadczenie niedostatku miłości?
Kolejna książka autora "Jaglanego detoksu" oraz "Zatrzymaj Hashimoto" jest przeznaczona nie tylko dla tych, którzy cierpią na depresję. Jest poradnikiem dla ich najbliższych, rodziny oraz przyjaciół, którzy pragną lepiej zrozumieć przez co przechodzą ci, których kochają oraz jak wspierać leczenie bliskiej osoby.
Gotuj zdrowo! Odbuduj mikroflorę jelit!
Medycyna wiele nam mówi o depresji, smutku i lęku, lecz dalej milczy w wielu kwestiach dietetycznych. Autor w przystępny sposób na podstawie doświadczenia własnego i wieloletniej praktyki podpowiada, jak żyć, aby depresji uniknąć oraz jak wspierać jej leczenie w kontekście odżywiania.
Czy jest coś poza farmakologią, co może nas podnieść z głębokiej rozpaczy?
Czy jest styl życia, który może wyeliminować depresję?
Jak żyć i gotować, aby pokonać lęk i stres?
Jeżeli odczuwasz smutek i przygnębienie, brakuje ci miłości i pokoju, a lęk stał się twoją ciemną stroną życia i tracisz nadzieję to koniecznie przeczytaj te książkę!
Nie zwlekaj! Pokonaj stres i wygraj z depresją!