Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Marcin Wojtasik - Wegańskie rameny

Flaga Polska 26 listopada 2025, środa
Autor: Marcin Wojtasik
Wydawnictwo: Buchmann
Inne

Marcin Wojtasik, współzałożyciel sieci restauracji Yatta Ramen, pasjonat japońskiej kuchni i entuzjasta ramenu, od lat popularyzuje to danie w Polsce. W swojej autorskiej książce kulinarnej prezentuje ponad 50 przepisów na ramen w wersji wegańskiej, inspirowanej bezmięsną kuchnią Japonii sprzed rewolucji Meiji oraz tradycjami kulinarnymi Chin i Korei. Pozostając wierny klasycznym zasadom przyrządzania ramenu, proponuje zarówno klasyczne, jak i bardziej nietypowe interpretacje — idealne dla każdego, kto chce spróbować swoich sił z jednym z najmodniejszych dań azjatyckich ostatnich lat. Ponadto w książce znaleźć można wiele fascynujących informacji o ramenie, listy niezbędnych składników oraz wiele praktycznych porad.





Powyższy opis pochodzi od wydawcy.