Gotowanie to wieczna przygoda!
A gotowanie z produktów, których zwykle w swojej kuchni używa Małgorzata Kalemba-Drożdż, to przygoda niebanalna!
W naszych ogrodach kryje się nieprzebrane bogactwo smaków. Pyszne rośliny, nieraz pogardzane lub niepodejrzewane o to, że są jadalne, rosną przecież tuż obok nas!
Szczaw, mirabelki, zielone pomidory, niedojrzałe orzechy, rośliny ozdobne, owoce rzodkiewki, natka marchewki, czosnek niedźwiedzi, chmiel, topinambur i fiołki.
Autorka wyczarowała z nich 237 przepisów.
Interesujące smaki, oryginalne struktury i zdrowotne właściwości zaskoczą i oczarują każdego, kto ceni wartościowe i smaczne potrawy.
Tartaletki z musem czekoladowo-śliwkowym i konfiturą szczawiową Wino z mirabelek, Chutney z zielonych orzechów Smażone łuszyny rzodkiewki i kwiaty marchwi Hummus z topinamburu Carpaccio wołowe z nasturcją i marynowanymi cebulkami powietrznymi lilii tygrysiej Czekoladki chmielowe Guacamole z czosnkiem niedźwiedzim Fiołkowe risotto z krewetkami
Smacznego!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.