Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska - Kuchnie świata w insulinooporności

Flaga Polska 26 października 2022, środa
Autor: Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Wydawnictwo: Feeria
Inne

Wielu z nas marzy o egzotycznych podróżach. A co, jeśli okaże się, że możemy je odbyć bez wychodzenia z domu, próbując egzotycznych potraw w ich zdrowych wersjach? Zupa kokosowa, kimchi, falafele, panna cotta, musaka czy paella – wszystko to brzmi intrygująco i... pysznie. Niezależnie od tego, czy mieliśmy okazję spróbować tych potraw w krajach, z których się wywodzą, czy tylko o nich słyszeliśmy, dzięki tej książce możemy je wyczarować we własnej kuchni. Znana dietetyczka Magdalena Makarowska zadbała o to, by te kulinarne podróże pozostawiły w nas niezapomniane wrażenia, a Dominika Musiałowska, założycielka fundacji Insulinooporność – Zdrowa Dieta i Zdrowe Życie, przygotowała zestaw praktycznych porad dla podróżujących, w tym informacje o korzystnych dla zdrowia produktach spożywczych dostępnych w poszczególnych miejscach na świecie.

Każdy, kto lubi podróże czy kogo intrygują smaki i aromaty potraw przyrządzanych w odległych krajach, znajdzie tutaj coś dla siebie. W tej wyjątkowej książce zamieszczono kilkadziesiąt przepisów na pyszne dania z różnych kultur, przy czym receptury dostosowano do potrzeb osób przestrzegających diety z niskim IG. Dodano także informacje o przyprawach charakterystycznych dla kuchni poszczególnych krajów.

Wybierz się z autorkami tej książki w kulinarną podróż dookoła świata i ciesz się zdrowym stylem życia!

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.