"Apetyt na Meksyk" to prosta droga do poznania meksykańskiej kuchni i delektowania się jej niezwykłymi smakami. 55 przepisów na pyszne meksykańskie dania na każdą okazję. Przed nami kulinarna podróż, w czasie której Magdalena Keller-Bigda, autorka bloga "apetycznie-klasycznie. pl mieszkająca przez ponad dwa lata w Meksyku, odkrywa prawdziwe meksykańskie potrawy, zarówno te tradycyjne, jak też nowoczesne.
W książce znajdziemy przepisy na potrawy podawane w eleganckich restauracjach, a także te ze zwykłych barów, przydrożnych stoisk, czy przyrządzane w meksykańskich domach. Oprócz przepisów poznamy ciekawostki kulinarne oraz wybrane meksykańskie warzywa i owoce popularne w Meksyku, a nieznane w Polsce. To kuchnia niezwykle urozmaicona, kolorowa, aromatyczna i zaskakująca, która dostarcza niezapomnianych wrażeń
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.