Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Magdalena Jutrzenka - Na dobry początek. Roślinne śniadania pełne smaku

Flaga Polska 13 sierpnia 2025, środa
Autor: Magdalena Jutrzenka
Wydawnictwo: Znak Horyzont
Inne

"Poranek to najważniejsza pora dnia, gdy wszystko jest nowe i pełne możliwości, dlatego należy go celebrować dobrym śniadaniem…"



Radek Rak, "Baśń o wężowym sercu albo wtóre słowo o Jakóbie Szeli"



Nie trzeba iść do modnej śniadaniowni, żeby zjeść pankejki jak z Instagrama czy kanapkę, która wygląda jak z okładki magazynu kulinarnego. Wystarczy, że masz trochę czasu i chęci. Resztę ci pokażę.



W mojej książce znajdziesz przepisy na śniadania odpowiednie zarówno na leniwe poranki z kawą i ulubioną playlistą, jak i na te, gdy trzeba działać sprawnie i szybko. Owsianki, kanapki z pastami, koktajle, omlety, tofucznice – to pełne smaku śniadania, które naładują cię energią i pozytywnym nastawieniem na cały dzień. Odkryję przed tobą nowe smaki, niecodzienne połączenia i zupełnie nowe zastosowania składników, które znasz od dawna.



Zapraszam cię do mojej roślinnej kuchni – rozgość się w niej i baw się dobrze podczas gotowania, smakowania i karmienia najbliższych.



Magdalena Jutrzenka – lekarka, mama, aktywistka, influencerka i blogerka. Na Instagramie znana jako @lekarkanaroslinach, pisząca o zdrowiu, medycynie stylu życia i wychowaniu synka z SMA. Od kilkunastu lat prowadzi kulinarnego bloga Hello Morning i profil @hello_morning_stories, na których promuje kuchnię roślinną.



Powyższy opis pochodzi od wydawcy.