Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska - Jedz i chudnij z dietą SIRT

Flaga Polska 26 lutego 2020, środa
Autor: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Wydawnictwo: RM
Inne

Odkryj moc sirtuin, aby zachować zdrowie i młody wygląd.
Aby cieszyć się zdrowiem i ładną sylwetką, nie trzeba odmawiać sobie jedzenia. Z pomocą przychodzą substancje zwane sirtuinami. Stosunkowo niedawno odkryte odgrywają ważną rolę w regulacji długości życia, a tym samym w terapii wielu chorób związanych z podeszłym wiekiem i otyłością. Dieta SIRT, polegająca na spożywaniu produktów z wysoką zawartością aktywatorów sirtuin, może wpływać na metabolizm tłuszczów i węglowodanów, a także opóźnić starzenie i wydłużyć czas życia.
Autorki, doświadczone dietetyczki, proponują autorską wersję oryginalnej diety SIRT rodem z Wysp Brytyjskich: zdrowszą, mniej rygorystyczną i bogatszą kalorycznie. Omawiają różne produkty dostarczające sirtuin, w tym słynne TOP20, czyli 20 pokarmów, które zawierają ich najwięcej, takich jak jarmuż, pietruszka, czerwone wino, truskawki, rukola. Podpowiadają, jak wykorzystać je w kuchni. W książce znajdziemy bogaty wybór przepisów na koktajle sirtuinowe, pyszne sałatki, a także wiele innych receptur z produktami bogatymi w sirtuiny.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.