Nie tylko rosół i kurczak pieczony! Możliwości kulinarne, jakie daje wykorzystanie mięsa z kurczaka, są w zasadzie nieograniczone. Mięso drobiowe jest zdrowe i smaczne, świetnie sprawdza się zarówno w sałatkach, jak i w zupach, z warzywami i owocami, z makaronem i ryżem, pieczone, grillowane i gotowane!
W dodatku kurczak jest obecny we wszystkich kuchniach świata, inspiracji można więc szukać pośród nieoczywistych i bardziej egzotycznych receptur. A to daje ogromne pole do kulinarnych popisów i gwarantuje naprawdę dużą różnorodność potraw, jakie możemy przygotować.
Receptury można łączyć i modyfikować, odkrywając nowe smaki. W książce znajdziecie kilkadziesiąt przepisów na potrawy mniej i bardziej tradycyjne, rodzime i pochodzące z dalekich zakątków świata. Łączy je to, że są łatwe w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczne.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.