Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Kuchnia antyrakowa

Cuisine Anti-Cancer
Flaga Polska 7 października 2015, środa
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Publicat
Inne

Książka pomoże ci w odnalezieniu się w gąszczu faktów i mitów dotyczących tego, co powinno się jeść w trakcie terapii.

W pierwszej części książki znajdziesz mnóstwo informacji na temat odżywiania się w tym trudnym okresie oraz wskazówki, które pozwolą ci wybrać najbardziej odpowiednią dla siebie dietę. W drugiej – ponad 150 przepisów na pożywne potrawy i przekąski na czas leczenia (dania bardziej kaloryczne i łatwiejsze do zjedzenia) i po jego zakończeniu (propozycje zdrowych dań, które pomagają utrzymać zrównoważoną dietę).

Przepisami podzielili się również cenieni szefowie kuchni i krytycy kulinarni, m. in. Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers i Rick Stein.