Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Księga mięsa

Flaga Polska 9 listopada 2016, środa
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Olesiejuk
Inne

Jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która pomoże znaleźć odpowiedż: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny. Z pewnością przydatne będą też informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów – od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji – dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o wiele więcej niż tylko sznycle, bitki i gulasz!