Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Konrad Budzyk - Totalnie tofu

Flaga Polska 5 czerwca 2024, środa
Autor: Konrad Budzyk
Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
Inne

83 przepisy na kuszące roślinne dania



Wszechstronne, bajecznie proste w przygotowaniu i przepyszne – takie właśnie jest tofu. Z wyglądu niepozorne, w rzeczywistości daje nieograniczone możliwości.



Zrobisz z nim totalnie wszystko: śniadaniową szakszukę, włoski makaron, polskie pierogi, azjatyckie bowle, wegański mac & cheese, kuszące street foody i aksamitne desery (w tym oczywiście tofurnik) – w każdym z tych dań tofu odnajduje się idealnie.



Oprócz tego z książki dowiesz się:




  • czym różni się tofu twarde od miękkiego i który rodzaj wybrać, by wydobyć wszystkie jego zalety,

  •  jak skomponować idealną marynatę

  •  i dlaczego tofu zawsze znajduje się na szczycie listy zdrowych produktów*.



"Poznaj moje ulubione przepisy na dania z tofu oraz porady i techniki dotyczące ich przygotowywania."



Konrad Budzyk



* Podpowiadam już teraz: to dzięki temu, że jest wysokobiałkowe i bogate w składniki odżywcze: żelazo, wapń, niezbędne witaminy i minerały, a dodatkowo naprawdę niskokaloryczne.



Powyższy opis pochodzi od wydawcy.