Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Kim Lutz - Super zboża. Wszystko co musisz wiedzieć o kaszy jaglanej, owsie, teffie, orkiszu i sorgo

Kim Lutz - Ancient Grains. A Guide To Cooking With Power-packed Millet, Oats, Spelt, Farro, Sorghum & Teff
Flaga Polska 20 lipca 2017, czwartek
Autor: Kim Lutz
Wydawnictwo: Vivante
Inne

Piąta książka z serii "Superfoods" to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły.
Proso, teff , sorgo – to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies.

W książce znajdziesz także 75 prostych przepisów na całe mnóstwo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż – od puszystych pożywnych babeczek aż po rozgrzewające i sycące zupy.
Spróbuj chrupiących "Jabłek a'la farro", migdałowej sałatki energetycznej, zupy pomidorowej z sorgo, kanapek z soczewicą i teff, gulaszu z brukselką i kaszą jaglaną, czy pysznych pełnoziarnistych brownies.