Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Katarzyna Mikulska - Roślinna spiżarnia. Kiszonki, syropy, konfitury i przyprawy z dzikich roślin

Flaga Polska 9 kwietnia 2025, środa
Autor: Katarzyna Mikulska
Wydawnictwo: Pascal
Inne

Odkryj tajemnice dzikich roślin i przygotuj pyszne przetwory prosto z lasu!



Czy wiesz, jakie skarby kryje pobliski las, łąka lub ogród? Dziko rosnące rośliny to nie tylko cudowne aromaty, ale i prawdziwa bomba wartości odżywczych! Katarzyna Mikulska pokaże ci, jak to naturalne bogactwo wykorzystać w swojej kuchni.



W tej książce znajdziesz:




  • przepisy na słodkie i wytrawne przetwory, nalewki, przyprawy i dodatki, dzięki którym odkryjesz zupełnie nowe smaki, a także stworzysz unikalne wersje znanych potraw,

  • zielnik kulinarny z opisami i właściwościami jadalnych roślin,

  • gotowy kalendarz zbiorów – sprawdź, co, gdzie i kiedy zbierać!

  • praktyczne wskazówki, które pomogą ci się odnaleźć w kuchni i w terenie.



Aromatyczne pesto z pokrzywy, zakwas z czosnkiem niedźwiedzim, ocet z igliwia sosnowego, dżem z kwiatów lilaka, leśna przyprawa do kawy czy piernika – to dopiero początek naturalnej kulinarnej podróży!



Powyższy opis pochodzi od wydawcy.