Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Katarzyna Gubała - Zioła, ziółka i… Baziółka

Flaga Polska 12 listopada 2024, wtorek
Autor: Katarzyna Gubała
Wydawnictwo: Prószyński Media
Inne

"Zioła, ziółka i… Baziółka" to niezwykła książka pełna wyrafinowanych zdjęć i sprawdzonych przypisów na 103 potrawy z użyciem ziół Baziółka. Znajdziecie w niej kompleksową wiedzę z zakresu wykorzystania ziół i mikroliści w kuchni, informacje o ich właściwościach odżywczych, a także ciekawostki zdrowotne i podpowiedzi znanych kucharzy i botaników, modyfikacje tradycyjnych receptur, tipy zero waste i wersje wege dla entuzjastów kuchni roślinnej. 



"Zioła, ziółka i… Baziółka" to propozycje szybkich w przygotowaniu śniadań, dań obiadowych, od święta, a także prostych posiłków do przyrządzania z dziećmi. Do tego sprawdzone pomysły na wypieki z zastosowaniem ziół, a nawet zdrowy fast food i dania grillowe. Jeszcze tyle aromatycznych przepisów nie znalazło się w jednej książce kulinarnej!



"Zioła, ziółka i… Baziółka" to:




  • porady kulinarne Tomasza Jakubiaka, kucharza i osobowości telewizyjnej, 

  • przepisy i podpowiedzi Katarzyny Gubały, ekoosobowości i wege diet coacha,

  • ciekawostki i praktyczne informacje Michała Mazika, kreatywnego ogrodnika i pasjonata ziołolecznictwa.



"Zioła, ziółka i… Baziółka" to bogate źródło informacji i ciekawostek o najpopularniejszych ziołach i ich dobroczynnym wpływie na nasz organizm. Ta wyjątkowa publikacja powstała w duchu poszanowania natury, z ekologicznym podejściem i w nurcie zero waste. W książce znalazły się porady na wykorzystanie świeżych ziół i mikroliści, pomysły pielęgnacyjne i wskazówki zdrowotne.



Powyższy opis pochodzi od wydawcy.