Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Katarzyna Bosacka - Cuda w kuchni

Flaga Polska 10 lutego 2021, środa
Autor: Katarzyna Bosacka
Wydawnictwo: Agora
Inne

Chrupiące pączki z przejrzałych bananów, wytrawne babeczki z makaronu po rosole, gnocchi z garstki ziemniaków, podpłomyki z dowolnymi dodatkami oraz frytki z warzyw. “Cuda w kuchni" to zbiór przepisów i porad, jak przygotować proste i pyszne dania ze składników, które akurat mamy pod ręką: z pozostałości po wczorajszym obiedzie, chleba nie pierwszej świeżości, podstawowych owoców i warzyw, resztek sera, czy z mrożonek.
"Cuda w kuchni" to książka oparta na autentycznych przeżyciach mojej dużej rodziny, okraszona zdjęciami z naszych własnych telefonów. Z kreatywnymi przepisami na cuda z resztek i prostych składników, które każdy z nas ma zwykle w domu, które można łatwo znaleźć w osiedlowym sklepiku lub zebrać samemu: w lesie, na łące lub w ogrodzie. Do tego garść pomysłów na przygotowywanie jadalnych prezentów, pielęgnację ziół, domowe kosmetyki i ekologiczne środki czystości. Wszystkie do wykorzystania nie tylko w czasie pandemii! Z radością oddaję w Wasze ręce książkę, dzięki której na własnym stole sprawdzicie, jak niewiele trzeba, by z tak zwanej "pustej lodówki" wyczarować smaczne dania dla całej rodziny.
Katarzyna Bosacka
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.