Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? Przeczytaj "Przyprawy, które leczą" i skorzystaj z leczniczej mocy natury!
Ilość przypraw, ziół i korzennych mieszanek na sklepowych półkach rośnie z roku na rok, jednak wiedza na ich temat jest wciąż niewielka. Dowiedz się jak nawet najmniejsza ilość kminu rzymskiego, cynamonu cejlońskiego lub mniej znanej asafetydy może zmienić smak i właściwości zdrowotne jedzenia. Wypróbuj proste przepisy na pyszne dania i naturalne lekarstwa. Odkryj również, które zioła i przyprawy wychładzają, a które rozgrzewają, a także w jaki sposób oddziałują one na emocje.
Równowaga między smakami, którą kryją w sobie przyprawy, pomaga w osiągnięciu harmonii, spokoju i... szczęścia.
W książce "Przyprawy, które leczą" znajdziesz, m. in. :
szczegółową wiedzę na temat ziół i przypraw, w tym zawartych w nich substancji czynnych, smaku i właściwości zdrowotnych,
proste i zaskakujące przepisy na pyszne dania i naturalne metody leczenia, np. naturalny lek na przeziębienie z mielonej czarnuszki i miodu lub shot z imbiru cytryny i miodu, czyli domowy sposób na niestrawność,
sposoby na wydobycie smaku i aromatu z przypraw.
Książka "Przyprawy, które leczą"to kolejna część bestsellerowej serii, w której dotychczas ukazały się, m. in. "Jedzenie, które leczy", "Zdrowa tarczyca"(Wydawnictwo Zwierciadło).