"Jedz i pracuj... " to książka dla wszystkich, którzy cały dzień lub jego znaczącą część spędzają poza domem. Dla tych, którym brakuje czasu na gotowanie i najczęściej jadają w stołówkach, restauracjach lub barach szybkiej obsługi. Dla osób wydających sporą część budżetu na jedzenie, które im nie służy i nie zawsze smakuje. Dla wszystkich, którzy chcieliby zadbać o zdrowie i nauczyć się przygotowywania prostych oraz pełnowartościowych posiłków. Nieważne czy mieszkają sami, czy dbają o codziennie wyżywienie kilkuosobowej rodziny.
W książce znajdą się:
proste, zdrowe, odpowiednio zbilansowane szybkie tygodniowe menu do pracy,
przepisy na poszczególne dni (śniadanie, lunch, przekąska i kolacja),
menu jesienno-zimowe oraz menu wiosenno-letnie,
listy zakupów (lista weekendowa ikrótkie listy dotyczące danego dnia z produktami świeżymi),
menu inspirowane smakami światowych kuchni.