Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Karen Bender - Wegańskie inspiracje ze smakiem. Proste przepisy na smaczne i zdrowe potrawy roślinne

Karen Bender - Naturally Gourmet
Flaga Polska 8 kwietnia 2016, piątek
Autor: Karen Bender
Wydawnictwo: Źródła Życia
Inne

Jeśli szukasz sposobu na to, by jeść zdrowiej, nie rezygnując przy tym z przyjemności, książka "Wegańskie inspiracje ze smakiem" będzie z pewnością pomocna! Zawiera ponad sto pięknie ilustrowanych przepisów na potrawy roślinne, które nie tylko są pyszne, ale też i łatwe w przygotowaniu. Lecz, aby nie opierać się tylko na naszej opinii...

"Czy kiedykolwiek szukaliście sposobu na to, by poprawić swój stan zdrowia? Gorąco zachęcam, aby wypróbować przywracające zdrowie przepisy zawarte w tej książce. Karen Houghton pokazuje, jak przyrządzić jedne z najsmaczniejszych zdrowych dań, jakie jadłem!"
Wes Youngberg, lekarz, specjalista zdrowia publicznego
specjalista do spraw żywienia

"Dobre zdrowie nie jest kwestią przypadku, lecz w dużej mierze zależy od naszej diety. Karen Houghton w swojej nowej książce "Wegańskie inspiracje ze smakiem" przedstawiła przepisy na bardzo smaczne i zdrowe dania. Jeśli poszukujecie zdrowego podejścia do żywienia, a przy tym wymagacie wybornego smaku i pięknie przedstawionych potraw, pokochacie tę książkę!"
Neil Nedley, lekarz medycyny, rektor Instytutu Weimar

"Uwielbiam jeść, a moja miłość do jedzenia zrodziła się dzięki doskonałej kuchni mojej matki. Tak bardzo nie mogłem się doczekać jej potraw, że gdy okrywała mnie kołdrą przed snem, pytałem: „Mamo, co będzie na śniadanie?”. Budziłem się, wyczekując tego, co przygotowała! Wy również, gdy zaczniecie przyrządzać dania z tych przepisów, nie będziecie mogli doczekać się tego, co zjecie następnego dnia!"
Jamey Houghton

"Dziś wiemy z całą pewnością, że diety oparte na niskoprzetworzonych produktach roślinnych są dla nas najzdrowsze. Zmniejszają ryzyko wielu przewlekłych schorzeń oraz zwiększają szansę na dłuższe życie w zdrowiu. Jednakże zdrowe jedzenie, szczególnie wegetariańskie, nie zawsze kojarzy się z przyjemnością, co często obserwuję w mojej pracy z pacjentami. Książka Karen Houghton wyprowadza z tego błędu. Jasno pokazuje, że to, co służy ciału, może jednocześnie być bardzo smaczne. Co więcej, nie jest to tylko książka kucharska. Czytelnik może znaleźć w niej wiele informacji na temat odżywczych właściwości produktów i potraw, które pomagają w świadomym podejściu do odżywiania osób zdrowych czy doborze odpowiednich potraw przez pacjentów. "
Małgorzata Desmond, specjalista medycyny żywienia, dietetyk, współzałożycielka Fundacji "Wiemy co jemy"