Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Julius Roberts - Wiejski stół. O prostym gotowaniu i dobrym życiu

Flaga Polska 15 października 2025, środa
Autor: Julius Roberts
Wydawnictwo: Buchmann
Inne

Proste i przemyślane przepisy, które pomagają na nowo połączyć się z naturą i rytmem pór roku.



Julius Roberts, kucharz i farmer (pierwsze pokolenie rolników w rodzinie), dzieli się sielskimi opowieściami z życia na farmie.



PRZY WIEJSKIM STOLE to kuchnia domowa w najlepszym, nieskomplikowanym wydaniu – kilka dobrych składników na talerzu, zestawionych z łatwością i radością.



Znajdziesz tu przepisy na każdą porę roku:



zima: elegancka, bezpretensjonalna kolacja z pieczoną dynią, mozzarellą, orzechami laskowymi i szałwią czy treściwy gulasz z kiełbasy



wiosna: pieczona ryba z ziołami i szparagami, kurczak pieczony na cytrynie, koprze włoskim i ziemniakach oraz duszona jagnięcina z kaszą jęczmienną



lato: makaron z cukinią, galette z ratatouille i parowany biszkopt z morelami



jesień: rzadko spotykane dania jak tost z wędzonym łupaczem i porem oraz pstrąg smażony na patelni z puree i sosem szpinakowym



Powyższy opis pochodzi od wydawcy.