Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Julita Bator - Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

Flaga Polska 24 września 2014, środa
Autor: Julita Bator
Wydawnictwo: Znak
Inne

Jeśli jeszcze nie porzuciłaś jedzenia bez chemii, najlepsze przed Tobą!Julita Bator już zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Przekonała czytelników, że można dobrze się odżywiać bez wydawania wielkich pieniędzy. Tym razem, odpowiadając na prośby czytelniczek, proponuje nam praktyczną książkę złożoną przede wszystkim z przepisów. Jednak nie byłaby sobą, gdyby nie zaproponowała podejścia oryginalnego. Pokazuje, jak można eliminować chemię z codziennych posiłków, z potraw przygotowywanych na przyjęcia (także dla dzieci!), z dań świątecznych. A także z kanapek pakowanych do pracy, z jedzenia dla osób prowadzących sportowy tryb życia... Książkę ilustrują zdjęcia potraw, pokazujące, że jedzenie bez chemii prezentuje się znacznie lepiej od syntetycznego, kipiącego od poprawiaczy smaku, zapachu i od sztucznych barwników. Niestety, to drugie jedzenie króluje w każdym spożywczaku i na polskich stołach. Jak w kilka minut przygotować pasztet z ciecierzycy lub koktajl z jarmużu? Jak upiec z dziećmi zdrowe pierniczki na choinkę? Jak przygotować baton energetyczny dla biegaczy? Gotując zdrowo, dbasz o swoją rodzinę i zwiększasz szansę na uniknięcie cukrzycy, a może także raka. Z każdego kęsa jedzenia warto wyeliminować chemiczne dodatki.