Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Jina Jung - Domowa kuchnia koreańska

Flaga Polska 17 lipca 2024, środa
Autor: Jina Jung
Wydawnictwo: Znak Koncept
Inne

Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia.



W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.



Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki



100 autentycznym, prostym przepisom, bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja. Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:




  • Domowy bibimbap

  • Zupa lodowa z wodorostami

  • Pikantna zupa z wołowiny z warzywami

  • Roladki z dorsza

  • Ragoût z kimchi

  • Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą



Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu



"Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu..."



Jina Jung



Powyższy opis pochodzi od wydawcy.