Nawet najbardziej intensywny trening nie sprawi, że rozbudujesz muskulaturę i spalisz nadmiar tkanki tłuszczowej, jeśli nie będzie poparty odpowiednią dietą. A ta wcale nie musi być katorgą dla kubków smakowych i prowadzić do recesji twoich umiejętności kulinarnych!
Zapomnij o codziennym przygotowywaniu piersi z kurczaka i brokułów gotowanych na parze i pakowaniu ich do pudełka, żeby w odpowiednim momencie wcisnąć je w siebie wbrew protestom organizmu!
Ta dieta może być smaczna, zróżnicowana, a potrawy proste i zarazem niepozbawione finezji. Nie musisz też funkcjonować ze szczegółowym, żywieniowym „rozkładem jazdy" w ręku. Jak długo byłbyś w stanie to wytrzymać? Zamiast tego poznaj ogólne zasady żywienia wspomagającego przyrost masy mięśniowej i spalanie tłuszczu. Pozwolą ci one wyrobić właściwe nawyki. A gdy już będziesz wiedział, „z czym to się je", udaj się do kuchni i, korzystając z ponad 60 przepisów zawartych w tej książce naucz się przygotowywać przysmaki z drobiu, ryb i owoców morza, czerwonego mięsa oraz nabiału. Dowiedz się też, jak stosować suplementy.
Przekonaj się, że trening siłowy zaczyna się w kuchni, a rozpoczęcie diety wcale nie musi oznaczać wypatrywania tęsknym wzrokiem jej końca.