Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Jagoda Podkowska, Michał Toczyłowski - Run&cook. Kulinarny poradnik biegacza

Flaga Polska 4 kwietnia 2018, środa
Autor: Jagoda Podkowska, Michał Toczyłowski
Wydawnictwo: Wydawnictwo Filo
Inne

Zamierzasz rozpocząć przygodę z bieganiem? A może trenujesz regularnie lub przygotowujesz się do zawodów biegowych? Jeżeli bieganie jest częścią Twojego życia, ta książka jest dla Ciebie. "Run&Cook"pomoże Ci dobrać optymalną dietę na każdy poziom treningowy.
Kulinarny poradnik biegacza podzielony jest na trzy główne części:
dla amatorów,
osób biegających regularnie
oraz dla tych, którzy przygotowują się do startów w zawodach.
Wraz z rosnącym zaangażowaniem w treningi organizm sportowca ma coraz większe potrzeby dietetyczne – od zdrowego odżywiania na wstępnym etapie, przez zapewnienie regeneracji po intensywnym wysiłku, wspomaganie stawów poddawanych ciągłym przeciążeniom, dostarczanie odpowiedniej ilości energii, po wzmacnianie układu odpornościowego, aby lepiej radził sobie z infekcjami. "Run&Cook"będzie z Tobą w każdej sytuacji, dając zarówno solidne podstawy merytoryczne, jak i zaplecze łatwych, efektywnych i przede wszystkim smacznych posiłków.
Chcesz wiedzieć, co zjeść na śniadanie mistrza przed startem w zawodach biegowych? Potrzebujesz bomb antyzapalnych, pobudzających metabolizm i działających przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo? A może brakuje Ci przepisów na smaczne i zdrowe izotoniki? Wszystko znajdziesz w "Run&Cook"z podaną wartością energetyczną i oznaczeniami: danie wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe.
Zatem: Ready, steady, go!