Informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.

Jacob Kenedy - GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości

Flaga Polska 19 maja 2021, środa
Autor: Jacob Kenedy
Wydawnictwo: Znak Koncept
Inne

Włoska radość zaklęta w rożku
Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w gwar uliczek Neapolu, usiądź przy stoliku małej rzymskiej gelaterii.

70 prostych, lecz wyrafinowanych przepisów na prawdziwe włoskie gelato
szafran i wanilia
ricotta z czekoladą i czarnym pieprzem
nuta mandarynki
biała czekolada z lawendą
czarny bez z ogórkiem i ginem
Smaki, w których zakochała się Nigella Lawson.
Przekonaj się, jak łatwo można przygotować niebanalne lody, sorbety, granitę czy semifredo i jak niewiele składników potrzeba, by cieszyć się niepowtarzalnym smakiem włoskiego lata.

Oprócz przepisów na lody, o smakach zarówno klasycznych, jak i wyszukanych, w książce znajdziesz także receptury na domowe rożki, profiterolki, sgroppino, affogato, trufle i wybitny sos czekoladowy.
Dla wszystkich wielbicieli lodów, czyli – nie oszukujmy się – dla każdego z nas
"Must have wszystkich miłośników lodów".
Nigella Lawson
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.