Marzysz o zaspokojeniu apetytu na „małe co nieco” bez wyrzutów sumienia? Szukasz przepisów na pyszne i pełne aromatu klasyczne wypieki, ale przygotowane z naturalnych składników? Jeśli tak, ta książka jest dla Ciebie! Znajdziesz w niej przepisy na słodkie i wytrawne wypieki oraz pyszne desery przygotowane specjalnie z myślą o tych, którzy zrezygnowali ze spożywania glutenu, nabiału i rafinowanego cukru, ale nie chcą rezygnować z dobrego smaku.
Henrietta Inman jest utalentowanym cukiernikiem oraz właścicielem dwóch cukierni: Henrietta Inman Pâtissiere i Hen's Clean Cakes. Zajmuje się też prowadzeniem pokazów i warsztatów cukierniczych, jak również prowadzi znany blog www. henscleanscakes. com oraz publikuje swe przepisy w czasopismach. Autorka ukończyła Uniwersytet w Edynburgu, Westminster Kingsway College i pracowała w wielu znanych i nagradzanych cukierniach. Obecnie mieszka w Suffolk.